In Charge start burgerinitiatief tot oprichting van een Economische Raad.

Uit het persbericht van vandaag:

CRISISMANAGEMENTBUREAU IN CHARGE START BURGERINITIATIEF TOT OPRICHTING VAN EEN ECONOMISCHE RAAD

AMSTERDAM –  Nederlands’ eerste crisismanagementbureau IN CHARGE, gevestigd te Amsterdam, heeft haar juristen de opdracht gegeven tot het opstarten van een burgerinitiatief dat moet leiden tot de oprichting van een Economische Raad die onder anderen de Minister-president op dagbasis informeert omtrent de economische situatie van het land.

IN CHARGE komt tot deze conclusie na haar groeiende irritatie omtrent het uitblijven van wat CEO Milovic van IN CHARGE noemt “iedere vorm van leiderschap van de kant van het Ministerie van Economische Zaken”. Milovic zegt dat ook na de afkondiging van de maatregelen genomen door het Kabinet één week geleden, vele bedrijven en organisaties nog altijd “totaal geen beeld hebben van wat de maatregelen voor hen zullen opleveren”. Volgens Milovic is dit “onbegrijpelijk en onderhand niet meer uit te leggen”.

Leiderschap vanuit de Bedrijven naar het Kabinet transporteren
Als het Ministerie van Economische Zaken zelf geen leiderschap neemt, dan wordt het volgens IN CHARGE tijd dat bedrijven leiderschap naar het Ministerie brengen. Naar Amerikaans model wilt IN CHARGE de spoedige oprichting zien van een Economische Raad, die niet alleen de Minister van Economische Zaken maar ook de Minister-president op dagbasis brieft omtrent de economische situatie van het land. Alleen op die manier ontstaat een degelijke, dagelijkse aandacht voor de economische crisis en kunnen bedrijven op een actieve manier worden geholpen om in een verdergaande negatieve spiraal te belanden, aldus IN CHARGE. “Gedwongen afvloeiingen in de orde van grootte van die van Getronics en van andere bedrijven die er nog aankomen kunnen op die manier worden beteugeld en wellicht totaal worden voorkomen”, aldus Milovic.

Gevestigde namen en financieel-economische experts in Economische Raad
IN CHARGE is zelf bereid actief te helpen bij de vorming van de Economische Raad. Zo heeft zij een complete lijst van financieel-economische experts en Captains of Industry paraat die zonder meer bereid zijn om op eerste afroep in de Raad te zetelen. “Wie vraagt om leiderschap moet bereid dat zelf ook te nemen”, aldus Milovic, die zegt vanuit IN CHARGE zelf ook aanwezigheid en deelname te garanderen in de Economische Raad.

Nog geen reacties ... Wees de eerste die een reactie plaatst!

Plaats een reactie